Розкрито нові звички туристів при плануванні подорожей

Аналітики з’ясували, що 58 відсотків туристів хочуть більшої гнучкості при купівлі квитків

Експерти онлайн-сервісу для подорожей Skyscanner розкрили нові звички туристів, які з’явилися при плануванні поїздок по мірі зняття обмежень, раніше введених через пандемію. Про це повідомляє Travel Daily News.

tur082770Всього в дослідженні взяли участь більше 24 тисяч чоловік з восьми країн. Крім того, аналітики проаналізували великі дані пошукових запитів.

В результаті з’ясувалося, що для більшості людей низькі ціни авіаквитки – це головний стимул подорожувати. При цьому більше половини респондентів (58 відсотків) хочуть гнучкіші умови при покупці квитків.

Також дослідження показало, що найбільш часто подорожують націями виявилися бразильці, американці і австралійці – саме вони у 2022 році найбільш зацікавлені у відвідуванні нових для себе країн.

Крім іншого, фахівці відзначили, що найбільшою популярністю у пасажирів користуються польоти на далекі відстані – більшість опитаних прагнуть відновити зв’язок з родиною після довгої розлуки, викликаної пандемією.

Аналітики оператора фіскальних даних OFD.ru повідомляють, що росіяни стали більше витрачати на туристичні путівки. Як пишуть «Известия», якщо порівнювати з аналогічним періодом допандемійного 2019 року, в першому кварталі 2021-го жителі Росії витратили на турпутівки на 3,6 відсотка більше в грошовому і на 27,6 відсотка більше в натуральному вираженні.