В Анголі оцінили плани Євросоюзу замістити російський газ африканським

Плани Європейського союзу (ЄС) замістити російський газ африканським можуть серйозно вплинути на економіку Європи. Нині незрозуміло, коли може бути реалізований проект, а вартість такого газу буде вищою. Таку оцінку дав посол Анголи в Росії Аугушту да Сілва Кунья.

gazКрім того, відповідаючи на запитання про те, як в Анголі ставляться до позиції Брюсселя, який бажає більше працювати з країнами Африки для заміщення газу з Росії, дипломат відповів, що країни ЄС «вільні та вільні» вести переговори з тими, хто захоче продати газ.

Посол зазначив, що наразі невідомо, скільки мине часу, поки проект газопроводу через Іберійський півострів з паперу перейде у площину реалізації, і якою буде ситуація в Євросоюзі.

Європейські країни планують повністю відмовитися від енергоресурсів (нафти, природного газу, вугілля) із Росії у максимально короткі терміни через введення російських військ на територію України. Основні питання викликає майбутній зимовий період, коли ЄС доведеться помітно скоротити споживання палива, про що вже домовилися міністри енергетики європейських країн.